Zdravím cestovatelé,přítulka mě nakonec ukecala na LM do Albánie, na Dračskou riviéru. Mám poměrně obavy snad ohledně všeho, ale už je pozdě, protože je zaplaceno :DNerad bych se válel celou dovču na pláži - otázkou proto je, kam se dál vydat. Pokud někdo z Vás náhodou tuto zem navštívil a byl by ochoten podělit se s námi o své postřehy co se výletů, zvyků atd. týče, byl bych velmi vděčný.Díky. .

Albánie - Postřehy a tipy?

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

39 reakcí

Právě :)) mají tam být 2 lokality, ale nic mě nepřesvědčilo. Budeme se teda soustředit na průzkum :)

0 Citovat

No podle toho kde budeš je možný zajet do Makedonie, kde Mavrovo i Popova Šapka jsou oba na dobrý úrovni a lyžařský terény lepší než v ČR. Navíc ski pass za pakatel.

0 Citovat

Mrknu na podmínky autopůjčovny a na ty střediska pro případ, že Albánii zvládneme do 10 dní celou. Díky. 

0 Citovat

Pokud by ses ještě pohyboval na jihu Albánie, tak 2 pěkný lyžařský střediska jsou kousek od hranice v Řecku: Vasilitsa a Pisoderi. Nicméně předpokládám, že jet s albánským autem do EU bude složitější, než do Makedonie a navíc to Mavrovo je stejně nejlepší. Jinak dobrá střediska jsou i v Kosovu (Brezovica) a Černý Hoře (Kolašin). Taky nejsou daleko od Albánie. V samotné Albánii je lyžování úplně zabitý. 

0 Citovat

Tip na jedno místo, které se na google objevilo teprve nedávno, takže jsme i v plné letní sezoně a poloze pár km od Kruje, měly možnost tam být sami (to je v letní sezóně už skoro zázrak) a protože si myslím, že stačí pár týdnů a už to tak nebude, dávám doporučení sem, pokud se někdo chystáte v nejbližší době.

Penzion Oxhaku i lames, na google, vede k němu nová asfaltka, takže neporušíte pravidla offroad (jak na nás naše úžasná půjčovna Surprice zkoušela) a pěkná 15 min procházka k vodopádu Hurda e kecit, kde se dá i koupat.

Zaparkovat se dá jen u nich (ale i tak doporučuju, jídlo připravované starým způsobem, vše domácí, sýry, maso, zelenina, ovoce - příprava tohoto oběda trvá dvě hodiny, tak ideální zaparkovat tam, objednat, jít k vodopádu a vrátit se k obědu / večeři). Pro odvážnější vede "cesta" až přímo kolem vodopádu a jezdí tam dokonce dvakrát denně místní MHD. Cca deset minut autem dál by měl být ještě nějaký koupatelný kaňon, bohužel jsme neměli prostor vyzkoušet. A samotná cesta SH38 z Kruje do Oxhaku i lames je moc hezká :)

1 Citovat

Ahoj, prosím o radu ohledně dat v Albánii. Nechci kupovat druhou místní SIM, takže buď zaplatit data od T-mobile co mám - Data Svět A 5GB 549kč/ 2GB 379kč, nebo nějakou esim od někoho.. Na fórum jsou dost různé názory na poskytovatele, máte prosím nějakou zkušenost? Děkuji předem 

0 Citovat

@petasfoto

za 11 let na CL si toho musel číst už hodně. Zkus vlákno eSIM

3 Citovat

Tak nejak mi prijde, ze Albanie je "letosni Chorvatsko". Jen z uzkeho okurhu znamych vim o nekolika lidech co tam v lete vyrazi. A ruzne diskuze jsou toho plne

1 Citovat

buduci tyzden ti mozem dat vediet, ci Manet.travel dobre funguje aj v Albansku :D
Ale hlavne sa mi paci ten pristup... NECHCE SA MI KUPOVAT MIESTNU SIM, NECHCEM SI VYBAVOVAT KREDITKU KVOLI AUTU, NECHCEM PLATIT PRIORITY KVOLI KUFRU, NECHCEM RANNY ODLET... 

10 Citovat

@tonic 

Děkuji Ti. Ta cena od nich je super.

Našel jsi někde, že se dá i sdílet data u nich?

Dále jsem četl nějaké problémy s nastavením APN.. víš něco blíže?

Na trustpilot jsou jak dobré, tak špatné recenze... 3,6*/5*

0 Citovat

pozrite si na trustpilot recenzie na Emirates alebo Qatar Airways :)

ja som skusal Manet v Turecku, Ciernej Hore, Ukrajine alebo Gruzinsku a nejaky problem som nepostrehol.  Tak o tyzden skusim .. a teda zdielanie dat by cez hotspot malo ist 

0 Citovat

Na platební stránce klikni na odkaz "eSIM specifications" a uvidíš, jestli podporuje hotspot.

0 Citovat

ja fakt nechcem tu nikoho urazat, ale vsak Manet ma svoj web a tam je sekcia FAQ

Can I share my Manet Travel eSIM connection via hotspot or tethering?

Yes,  you can share your data using hotspot or tethering, just like with a regular SIM card.

Simply enable the hotspot/tethering option in your device’s settings.

aj ked chapem ze sa asi NECHCELO HLADAT

3 Citovat

Zdravím, také se do toho letošního Chorvatska chystám a nebudeme půjčovat auto, proto bych se rád zeptal na zkušenosti s místní dopravou. Počítám, že přejezdy mezi většími městy by měly být v poho? Tirana - Berat, Tirana - Skadar, Tirana - Durres. Jak moc se lze spolehnout na časy na Gjirafa travel?

Dále mě zajímá cesta Skadar - Valbone, odkud pak půjdeme do Thethu a Theth - Skadar. 

0 Citovat

Na podzim jsem měl na 10 dní z letiště v Tiraně nějaký malý SUV od Kie ("třída Polo"). Celé to stálo asi 210 €. 

0
39 reakcí